Entrevista a Tomàs Pladevall, Premi Gaudí d’Honor 2022

Avui a Ràdio Roda entrevistem Tomàs Pladevall i Fontanet, un dels més rellevants directors de fotografia del darrer mig segle a Catalunya, i premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2022. En aquesta conversa coneixem una mica més aquest sabadellenc que des de fa uns anys viu a Roda de Ter i que està vinculat amb diverses entitats del poble, des del Festival Audiovisual Miquel Obiols, els Amics de la Natura, l’Agrupació Pessebrista de Roda o la revista municipal “Roda de Ter”.

Tomàs Pladevall (Sabadell, 1946) és director de fotografia amb 50 anys de trajectòria i responsable de la imatge de films com ‘Tatuatge’, de Bigas Luna, ‘El silenci abans de Bach’, de Pere Portabella, o ‘Tren d’ombres’, de José Luís Guerin, entre molts altres. Pladevall també va ser el responsable de la il·luminació de les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Es va retirar dels rodatges l’any 2012, després del seu darrer film ‘El gènere femení’, de Carlos Benpar.

Aquest any estarem més atents que mai a la gala d’entrega dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema català que es farà el 6 de març al MNAC de Barcelona i en la qual Pladevall recollirà el Premi Gaudí d’Honor, un guardó que es dona per primera vegada a un perfil tècnic. En aquesta entrevista, fem un breu repàs de la seva llarga trajectòria professional, li demanem d’on neix la seva passió per les llums i les ombres i ens parla de la seva relació amb el poble de Roda de Ter.

És una entrevista de Montse Verdaguer que podeu escoltar a l’enllaç adjunt:

2 Replies to “Entrevista a Tomàs Pladevall, Premi Gaudí d’Honor 2022”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.