Ràdio Roda celebra els 70 anys amb un programa a l’exterior i amb el periodista Antoni Bassas de convidat especial

Ràdio Roda celebra els 70 anys amb un programa especial que s’emetrà en directe des del Jardins de La Blava i que es farà el diumenge 27 de juny, de les 10 del matí a les 2 del migdia. Us hem preparat moltes sorpreses.

L’emissora municipal Ràdio Roda (107.6FM), de Roda de Ter, va fer 70 anys el setembre del 2020 i, degut a la situació de la pandèmia, vam deixar els actes de celebració per més endavant. Arriba, doncs, el moment de fer la celebració i de posar en valor aquests 70 anys de trajectòria. Per fer-ho, l’emissora municipal traurà la ràdio a l’exterior amb un programa especial que s’emetrà en directe des dels Jardins de La Blava i que es farà el diumenge 27 de juny, de les 10 del matí a les 2 del migdia. Durant les quatre hores de programa, es comptarà amb la intervenció dels col·laboradors actuals de l’emissora i també hi haurà moments emotius en els que es recordaran diverses persones que han parlat pels micròfons de l’emissora i que actualment ja no hi col·laboren.

Entre les sorpreses que tenim preparades podem avançar que el músic Pep Poblet serà l’encarregat d’obrir el programa amb la sintonia que va fer per a l’emissora l’any 2004 i que es va utilitzar durant uns anys com a indicatiu a l’inici dels programes. El saxofonista vindrà els Jardins de La Blava a interpretar-la en directe.

També es comptarà amb el periodista Antoni Bassas com a convidat especial del programa. Bassas ens parlarà de periodisme, del món de la ràdio i de la relació que té amb Roda de Ter i Miquel Martí i Pol. Recordem que Bassas va inaugurar els estudis que actualment ocupa Ràdio Roda al carrer Ramon Martí, 42, des de principis dels anys 90. Amb la figura d’Antoni Bassas es vol donar valor a la tasca periodística que es fa des dels mitjans de comunicació locals.

El músic Guillem Roma posarà el punt i final del programa especial amb una actuació en directe. El músic de Manlleu té un estret vincle amb l’emissora municipal ja que ha estat entrevistat diverses vegades i també ha actuat a Roda de Ter en diverses ocasions, com és el cas del Festival EnCanta i en concerts al Teatre Eliseu. D’aquesta manera, l’emissora municipal també vol posar-se al costat dels artistes i de la cultura després d’aquest any tan complicat marcat per la pandèmia.

Durant tot el programa s’escoltaran talls de veu de col·laboradors que han passat per l’emissora durant tots aquests anys. Aprofitem per donar-los les gràcies per la seva implicació amb l’emissora municipal.

El programa comptarà amb un espai per al públic:

  • L’aforament serà limitat i es farà control de temperatura i traçabilitat.
  • L’ús de mascareta serà obligatori i no caldrà inscripció prèvia.
  • El programa es podrà escoltar en directe a través del 107.6 FM i s’emetrà pel Canal de Youtube de Ràdio Roda.

Per fer possible el programa a l’exterior, es comptarà amb els equips tècnics de La Xarxa.

Des que es va inaugurar l’emissora, per la Festa Major del 1950, han estat moltes les persones que han passat pels estudis de Ràdio Roda. Una emissora que va arribar de la mà de l’església i que la seva primera ubicació va ser als baixos de la rectoria. L’ofici cantat de la Festa Major del poble del 1950 va ser la primera emissió.

Ràdio Roda de Ter va tenir un caire parroquial des dels inicis, d’Acció Catòlica. I el novembre del mateix any de la inauguració va ser adquirida per l’Ajuntament de Roda. En aquell moment es va crear una junta o patronat per tirar endavant l’emissora, del qual en Miquel Vilar i Blanch (en Manolito) en fou nomenat director. Tal i com hem pogut llegir en un article d’en Manolito, publicat a l’edició extraordinària de la revista “Roda de Ter” de Festa Major de l’any 1980: “fue un parto feliz y no muy caro: 13.500 pesetas”. Ràdio Roda de Ter va néixer en un moment que hi havia un panorama radiofònic important i va arribar el moment que des de Madrid es va donar ordre de legalitzar les emissores i es va crear la REM. L’emissora va entrar a formar part de la xarxa d’emissores de El Movimiento i portava l’indicatiu 53.

Més informació:

www.rodadeter.cat

www.radioroda.cat

Segueix-nos també a les nostres xarxes socials (Instagram, Twitter i Facebook)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.