Més de mil persones passen aquest cap de setmana pel Festival EnCanta 2019 de Roda de Ter

Roda de Ter ha viscut aquest cap de setmana l’EnCanta, un festival de petit format de cantautores i cantautors, que es va estrenar l’any passat i que la seva bona acollida va assegurar-ne aquesta segona edició. Més de mil persones han passat pel festival que va començar a dos quarts de 8 del vespre del divendres i va acabar diumenge, a l’hora del vermut. Han estat 9 concerts repartits en 6 escenaris diferents, dos dels quals han estat de nova incorporació. Una de les novetats d’aquesta edició va ser l’abonament que donava accés a tots els concerts, excepte el de Quimi Portet al Teatre Eliseu que l’entrada s’havia de comprar a part. Això feia que el públic s’anés retrobant als concerts. L’EnCanta va començar el divendres 10 de maig amb la proposta tranquil·la i electrònica de Cor Blanc a l’escenari del Museu de l’Esquerda. I el vespre va continuar amb el concert de Quimi Portet, amb el seu últim treball ‘Festa Major d’hivern’ al Teatre Eliseu.
El dissabte el dia es va aixecar ennuvolat i Museless, la proposta més electrònica del festival, va haver d’actuar sota una carpa però de seguida va sortir el sol. De totes maneres, des de l’organització es va voler anar sobre segur i el concert de Marc Grau Jr, l’únic concert del festival que era gratuït, es va passar de la plaça Major al Teatre Eliseu. De fet, es va posar a ploure just quan va acabar el concert i això va fer que Ferran Palau arribés a la Capella Sòl del Pont amb la jaqueta molla. El concert de Ferran Palau, que va exhaurir les entrades, es va quasi encavallar amb el de Mow, un grup provinent de Madrid, el qual s’ha fet un lloc en l’escena indie de la península i que va estrenar l’escenari de la Biblioteca Bac de Roda. La nit del dissabte va acabar amb un doble concert, amb les entrades exhaurides dos dies abans, en un dels escenaris que van aixecar més expectació i més elogis, el de la Fundació Miquel Martí i Pol. L’osonenca Joana Serra, acompanyada per banda, jugava a casa. Va explicar que estava contenta de tocar a Roda de Ter on té amics i familiars i la seva proposta de folk d’arrel, contundent i alhora delicat, va ser llargament aplaudida. Però la sorpresa va arribar amb Izaro, del País Basc. Molt pocs la coneixíem i es va convertir en un dels grans moments del festival, deixant el llistó molt alt. Com a novetat, durant aquesta vetllada, el públic va poder sopar amb el servei de restauració a càrrec de Sambucus. I el festival es va tancar amb Pavvla, nom artística de Paula Jornet, que va enamorar al públic amb les melodies folk i la seva veu delicada en un concert-vermut d’un matí de diumenge amb un sol radiant.
Sembla que el festival es consolida i s’assegura la seva continuïtat tot i l’interrogant que poden suposar els resultats electorals de les municipals però des de l’organització expliquen que ja han començat a fer els primers contactes per lligar grups de cara a la tercera edició. Vam parlar amb ells just en acabar l’últim concert, quan l’esgotament i l’emoció d’un intens cap de setmana estaven a flor de pell. Per tant, ara toca pensar reposadament i fer-se la pregunta de si vol créixer més. ‘Doncs potser no, perquè la proposta de l’EnCanta ja és això: petits concerts en espais especials’, assegura la regidora de Cultura, Francesca Costa, qui s’acomiada de la política municipal després de 12 anys ‘i estic segura que hi hagi qui hi hagi donarà suport a l’EnCanta’. ‘La proposta encaixa amb Roda i amb la comarca, tenint en compte que un 50% de públic ve de fora, fins i tot de fora de la comarca’, explica Jaume Salés, tècnic de Cultura, i en destaca que el festival serveix per introduir propostes poc conegudes però de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.