Receptes amb tirabecs

Aquestes són les receptes de la revista RDT de març-abril, de la mà de Xènia Buixó, que compten amb tirabecs com a element principal.

Text i fotografies de Xènia Buxó

Tirabecs: Tirabecs, estirabecs, pèsol fi, pèsol, caputxí… molts noms, moltes receptes, però una verdura amb una temporada molt i molt curta, així que cal aprofitar i menjar-ne molts, ara que per fi els tenim aquí!

 

 

 

 

Receptes amb tirabecs


Ramen amb vedella i tirabecs

Ingredients per a 2 persones:
160 g de ramen (o fideus), 1 ceba tendra, 50 g de tirabecs, 200 g de vedella (tallada fineta)
canyella, 100 g de xiitake, 2 ous, sal, oli, 800 ml aigua mineral.

Preparació:
En un pot amb aigua freda posem els ous, que quedin coberts, hi ho posem a escalfar fins que arrenqui el bull, i ho deixem coure entre 5-10 minuts, segons l’ou ens agradi més o menys
cru. Posem a escalfar una cassola amb 1-2 cullerades soperes d’oli, i hi incorporem la canyella, i deixem que es torri una mica. Tallem la vedella a tires i la saltegem (on hi ha la canyella), a foc fort, a la cassola prèviament salpebrada. Tallem la ceba a juliana i la incorporem a la vedella,
quan aquesta ja estigui marcada. Afegim un polsim de sal.
Quan la ceba comenci agafar una mica de color, hi afegim el xitake. Posem l’aigua i quan arrenqui el bull, ho deixem coent a foc mitjà durant 10 minuts.

A la meitat de la cocció hi incorporem els tirabecs i la part verda de la ceba tendra tallada fina. Rectifiquem de sal i ja podem servir.

 


Tirabecs a l’allet

Ingredients per a 2 persones:
200 g de tirabecs, 3 grans d’all, sèsam, oli d’oliva, sal

Preparació:
Posem aigua en un pot i quan arrenqui el bull hi afegim els tirabecs, els deixem coure 2 minuts i els reservem. Tallem els alls a làmines fines.
Posem oli a escalfar a una paella a foc baix, un cop calent, hi afegim els alls i deixem que agafin color, uns dos minuts. Hi afegim els tirabecs i
ho saltem tot junt durant un minut a foc mitjà. Rectifiquem de sal i ho servim amb el sèsam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top