Homenatge a Josep Verdaguer, dins el 10è Aplec Comarcal d’Osona

Josep Verdaguer i Freixas serà homenatjat, al costat del també sardanista de Sabadell Salvador Saumoy, en el 10è Aplec Comarcal d’Osona que tindrà lloc al monestir romànic de Sant Pere de Casserres els dies 2 i 3 de juliol.
La iniciativa d’organitzar un aplec sardanista a Osona va sorgir l’any 2007 de les entitats sardanistes, amb la col•laboració del Consell Comarcal d’Osona, i per a celebrar-ho es va escollir el monestir de Sant Pere de Casserres, situat al municipi de Les Masies de Roda, propietat del Consell Comarcal. Els actes del 10è aplec comencen el dissabte 2 de juliol a dos quarts de 6 de la tarda amb el Gran concert de sardanes amb la cobla La Principal de la Bisbal. Els actes continuen el diumenge al matí amb l’esmorzar popular, la mostra de cultura tradicional catalana i sardanes amb la cobla Ciutat de Girona. Després del dinar de germanor, té lloc l’aplec amb les cobles La Principal del Llobregat, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell. En cas de pluja, l’aplec i el dinar es faran a la carpa de Roda de Ter.
Josep Verdaguer és un gran amant de la sardanes i condueix i presenta el programa “Cafè i sardanes” de Ràdio Roda, que porta més de 10 anys amb antena i més de 500 programes. El programa s’emet en directa el dimecres de 3 a 4 de la tarda i es repeteix el diumenge de 9 a 10 del matí. Un dels últims programes especials que s’ha fet del “Cafè i sardanes” va ser el diumenge 13 de març. Per primera vegada en la història del programa es va fer la pre-presentació d’un nou CD de sardanes amb el títol Sardanes d’en Joan Moliner, dirigides per Jordi Paulí. Durant el programa especial, es va comptar amb l’assistència a l’emissora del seu autor-compositor, entre d’altres persones convidades. El programa va tenir una durada d’una hora i també es va poder escoltar des de la Porxada de Can Planoles. Al finalitzar el programa, es van poder continuar ballant sardanes a la Porxada, moment en què es va fer el sorteig de diversos regals entre els assistents. L’acte es va acabar amb un petit refrigeri.

homenatge-a-josep-Verdaguer

Josep Verdaguer i Freixas

En Josep Verdaguer i Freixas va néixer a Manlleu el 13 d’octubre de 1940 i viu a Roda de Ter des que es va casar amb la rodenca Teresa Iborra l’any 1966. Va aprendre a ballar sardanes al carrer des de ben jove i des d’aquells temps que continua essent encara un gran amant de les sardanes, sobretot de les de 10 tirades. Vas ser president de l’Agrupació Sardanista de Manlleu del 1963 al 1966. El seu compositor preferit és Vicenç Bou i Geli, autor que sempre és present en la segona sardana que sona en el programa que presenta a Ràdio Roda (107.6 FM). Des del 20 març de 2004, en Josep és col•laborador d’aquesta emissora municipal en la que dirigeix i presenta el programa Cafè i Sardanes que s’emet en directe el dimecres de 3 a 4 de la tarda i del que s’ofereix la repeteció el diumenge de 9 a 10 del matí. Aquest gran sardanista compta amb molta experiència en el món radiofònic ja que havia estat anteriorment a altres emissores municipals com Ràdio Ona (Torelló), Ràdio Voltregà, Ràdio Manlleu i fins i tot Ràdio Roda, en una època anterior. Quan en Josep Verdaguer es va jubilar l’any 2005, la seva família li va regalar una sardana amb el nom de A en Verdaguer de Roda, l’autor de la qual és Xavier Baurier i Foret. Aquest és el millor regal per a un sardanista de cap a peus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.