Receptes de Nadal

Receptes de Nadal

Like
133
0
dimarts, 16 gener 2018
Estil de vida

En l’últim número de la Revista RDT la Xènia Buxó ens va portar receptes de Nadal.

Text i fotografies de Xènia Buxó

Receptes de Nadal


Crema de nyàmera amb xips de carxofa

Ingredients per a 4 persones:
500 g de nyàmeres, ½ porro, 1 carxofa, oli, sal.

Preparació:
Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli. Mentrestant, tallem el porro a juliana, i quan l’oli estigui calent, hi posem el porro. Ho deixem
a foc lent, amb un polsim de sal, i que no agafi color. En aquest moment, netegem les nyàmeres de la terra que puguin tenir, sota un raig d’aigua.
Les tallem irregularment, i quan el porro ja estigui transparent, hi tirem les nyàmeres i els fem dues voltes. Cobrim les nyàmeres amb aigua i deixem que bulli durant aprox. 20-30 minuts. Per assegurar-nos que estan
cuites, les punxem amb un ganivet, i si aquest es treu amb facilitat, ja les
tindrem. És hora de triturar finament la crema i rectificar-ho de sal.
Per obtenir millors resultat podem passar la crema a través d’un colador
de malla fina.

 


Pollastrons amb tòfona, prunes i pinyons

Ingredients per a 4 persones:
2 pollastrons (400g cada un), 1 tòfona d’hivern, 30 g de greix de porc, 100 g de prunes, 30 g d’oli d’oliva, 50 cl de vi ranci /conyac, sal, pebre.

Preparació:
El dia abans, netegem la tòfona ben raspallada sota un raig d’aigua i la tallem en làmines ben fines. Repartim
la tòfona entre la pell i la carn dels pollastrons. Emboliquem cada pollastró
amb paper film i els guardem dins de la nevera. Deixem les prunes macerant amb conyac o vi ranci. El mateix dia, salpebrem els pollastrons per dins i per fora. Els posem en una safata per anar al forn (amb els pits cap amunt) ben untats amb el greix i l’oli. Els entrem al forn a 190º i els deixem coure durant 25 minuts. Retirem la safata del forn, ruixem els pollastrons amb vi ranci o conyac, els girem i continuem la cocció durant 35 minuts més. Mentrestant, en un cassó posem les prunes macerades amb un xic d’aigua (o millor una mica de brou de l’escudella) i deixem que faci xup-xup a foc molt lent (uns 15 minuts), vigilant que no se’ns cremi. Els servirem sencers a taula acompanyats de les prunes i amb la salsa de la cocció (podem treure el glacejats del fons de la safata del forn
amb un xic d’aigua).

 


Cassoletes de mango i llet de coco

Ingredients per a 4 persones:
1 mango, 4 cassoletes, 1 llauna de llet de coco, llavors chía, un polsim de cardamom.

Preparació:
Pelem el mango i li traiem la carn. Triturem el mango, amb la llet de coco i el cardamom.
Si ho volem més dolç, podem afegir-hi sucre.
Posem la crema dins de la cassoleta i ho decorem amb llavors de chía.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *