Receptes amb figues

Receptes amb figues

Like
457
0
divendres, 29 setembre 2017
Estil de vida

Aquí teniu un parell de receptes més de la mà de Xènia Buxó, que cada dos mesos ens proposa dos plats a la Revista RDT. Aquestes són les receptes de la revista de juliol-agost, que compten amb les figues com a element principal.

Text i fotografies de Xènia Buxó

La figa: No podia pensar en un millor ingredient per festa major que la figa. Dolça, de textura carnosa i molt aromàtica. Ens la podem menjar sola, en postres o bé amb algun guisat.
I ja que, a més de ser boníssima també té un color preciós,
doncs la podem utilitzar per donar un toc de color a molts
dels nostres plats!

 

 

Receptes amb figues


Pollastre de pagès amb figues

Ingredients per a 4 persones:
1 pollastre de pagés, 400 g de figues, 5 tomàquets, 1 ceba, 2 pastanagues, 400 ml de vi blanc, 1 cabeça d’alls, 2 fulles de llorer, 1 branqueta de farigola, pebre negre, sal, oli d’oliva, 50 g de farina

Preparació:
Preescalfem el forn a 180ºC. Netegem bé el pollastre i el salpebrem. Tallem a trossos la ceba, les pastanagues i els tomàquets. Untem el pollastre amb oli d’oliva, el col·loquem en una plata fonda i el posem al forn. Esperem 30 minuts i hi afegim la ceba, les pastanagues, la cabeça d’alls, el llorer i la farigola. Ho deixem coure 20 minuts i hi afegim els tomàquets. 20 minuts després hi incorporem el vi i ho deixem coure tot plegat 40 minuts més. Treiem el pollastre
de la plata i el reservem. Afegim la farina a les verdures, ho posem al
foc i ho remenem fins que la farina es cogui. Hi afegim 150 ml d’aigua i deixem que es segueixi coent uns 10 minuts. Mentrestant, tallem el pollastre a talls i els posem en una cassola. Hi afegim la salsa que hem
fet amb les verdures i ho deixem a foc baix 10 minuts més. Enfarinem les figues i les fregim uns 2 minuts en una paella amb oli ben calent. Les disposem a la cassola amb el pollastre i les deixem coure 5 minuts més abans de servir.

 

 


Milfulls amb mascarpone i figues

Ingredients per a 4 persones:
1 paquet de pasta de full, 250 g de mascarpone, 120 g de nata muntada
Una beina de vainilla, La ralladura de la pell d’una llimona, 3 cucharadas de sucre glas, 8 figues.

Preparació:
Prescalfem el forn seguint les instruccions del paquet (uns 180º).
Tallem la pasta de full en rectangles d’uns 15 x 20 cms i la punxem amb una forquilla. La posem al forn uns 10-15 minuts. Mentrestant, en un bol hi posem el mascarpone i l’airegem amb una forquilla fins que la textura sigui suau i esponjosa, hi afegim la vainilla, la pell de la llimona i el sucre glas. Per altra banda muntem la nata i l’afegim al mascarpone, ho barregem tot i ho reservem. Per servir, afegim la barreja sobre la pasta de full i posem les figues tallades per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *